Zvětšené balení Yucca Organic s příměsemi

Detox – očista těla je důležitá nejen ve chvílích, kdy si dáme trochu více alkoholu nebo sáhneme po cigaretě. V těchto případech ale nabývá zvláštního významu. Tělo je vybaveno specifickými senzory, které umí jeho procesy zalarmovat včas. Mnohdy ale ani ony nestačí na to, aby se tělo všech nepotřebných toxinů stihlo zbavit. Jak organismu s detoxikací pomoci?

Proč tělo potřebuje občas detoxikaci

K očistě těla vede celá řada cest a způsobů, jak udržet tělo fit a ve skvělé kondici. V první řadě je to ale životní styl, na kterém by mělo záležet každému jedinci, alespoň pokud chce být dlouho živý. Pravidelný pohyb, který vede ke spalování tuků, většinou pro naše tělo nepotřebných, je základní jednotkou úspěchu.

Válení se po gauči a stále omlouvání vlastní neaktivity vede ve skutečnosti ke stále větší únavě. A čím déle se tak budeme chovat, tím spíše si zapamatujeme špatné návyky a budeme se jich velmi obtížně zbavovat.

Je zkrátka potřeba naučit se včas udržovat aktivní životní styl. To, že je třeba minimalizovat požívání alkoholu a kouření, nestojí snad ani za zmínku, protože by to mělo být jasné každému. Je to důležitou prevencí před vznikem rizikových faktorů, které mohou vést v pozdějším věku k závažným komplikacím.

Toxiny a další škodliviny se hromadí v těle v čase, kdy děláme tyto chyby, a i pokud se rozhodneme pro změnu životního stylu, je třeba se jich zbavit. Platí to jak pro kuřáky, tak pro nekuřáky. Dokonalý není zkrátka nikdo z nás.

Jak na detoxikaci organismu

yacca organic antioxidant detox saponiny

Detoxikace těla je kromě kuřáků důležitá především u jedinců s nadváhou, i u lidí se špatným metabolismem a vstřebáváním tuků.

Jako první by samozřejmě měla přijít na řadu úprava životního stylu v podobě omezení přijmu sladkých potravin, odlehčení stravování po nějakou dobu apod. Někdy ani takový jednotýdenní půst není na škodu.

Způsobů řešení problémů s očistou těla je celá řada a vždy závisí na dané konkrétní situaci.

Především ale platí, že dostatečný pohyb a správná vyvážená strava obohacuje tělo natolik, že při nich současně zbavuje tělo nepotřebných látek. Pomoci si pak můžeme vhodně zvolenými doplňky stravy.

Již odnepaměti prováděli domorodí Indiáni očistu těla pomocí bylinek. U jejich konzumace nebo aplikace praktikovali celou řadu zvláštních rituálů, které měly pomoci s očistou.

Rituály dnes můžeme s klidným svědomím vynechat, ale indiánské bylinky mohou pomoci i dnes.

Nabídka různých doplňkových preparátů je dnes velmi široká. Mezi ně patří i například jihoamerická rostlina Yucca Schidigera. Do doplňků stravy se využívají především její oddenky.

V nich se totiž ukrývá největší koncentrace účinných látek jako jsou enzymy, chlorofyl a saponiny. Tyto látky jsou základním úspěchem pro odstraňování patologických usazenin z těla.

Jak funguje detoxikace s Yuccou

Mechanismus fungování yuccy je i pro laika jednoduchý. Saponiny a antioxidanty obsažené v tobolkách přicházejí nejen do střev, ale vstřebávají se i do krve. Odtud jsou přenášeny do celého organismu, kde snižují povrchové napětí vody v tělních tekutinách. Právě snížením povrchového napětí následně dochází k tzv. „smáčení“ patologických usazenin, které se následně odplavují z těla ven.

A v neposlední řadě terpenové saponiny obsažené v rostlině, pomáhají zvýšit filtrační plochu ledvin a odstranit z nich usazeniny. Náš organismus je tedy očištěn od škodlivin, které jsme se na tělu „napáchaly“.


  • Yucca Organic Detox
    Yucca Organic Detox
    1,249 
  • Yucca Organic Antioxidant
    Yucca Organic Antioxidant
    1,249 
  • Yucca Organic Imunity
    Yucca Organic Imunity
    1,249 
Košík