Zvětšené balení Yucca Organic s příměsemi

Vzhled našich vlasů a nehtů hodně vypoví o tom, jak pečujeme o své tělo. Ale i když lze leckteré jejich nedostatky prostě překrýt kosmetickými přípravky, tím nejdůležitějším je vždy jejich skutečné zdraví. Jak ale zajistit, aby byly naše vlasy a nehty opravdu zdravé?

Proč se starat o nehty a vlasy?

Nehty i vlasy jsou výkladní skříní našeho těla a mnoho prozradí o tom, jak o sebe pečujeme. Nehty jsou viditelné při podávání ruky, nebo když zrovna někde podepisujeme úřední listinu. Je proto na místě mít je vždy v dobrém stavu. Čisté a upravené nehty napoví o úrovni naší hygieny opravdu hodně. To samé potom platí o vlasech, které světu ukazujeme prakticky neustále.

Ne vždy jsou to ale jen nečistoty, které zůstanou za nehty, anebo neučesané vlasy. Vlasy i nehty totiž odráží i náš zdravotní stav. Různé problémy se mohou projevovat zvýšenou lámavostí nebo třepením našich nehtů. To samé platí pro vlasy, i ty se mohou lámat víc, než je normální, mohou mít roztřepené konečky apod. Co dělat, když se nás tyto problémy týkají?

vrasky

Zdraví nehtů a vlasů

Pokud máte roztřepené nehty, nebo jsou slabé a lámou se, může to být důsledek nedostatku některých minerálů jako je například zinek. Nedostatek vitamínů způsobený nedostatečně pestrou stravou může vést k celé řadě zdravotních problémů, stejně jako ke zhoršení stavu našich nehtů. Opět platí to samé i pro vlasy, i ty trpí nedostatkem potřebných živin.

Proto je důležité tyto potřebné látky dodávat v dostatečném množství. Zinek, vápník, křemík, železo, hořčík… všechny tyto minerální prvky patří mezi ty, jejichž nedostatek má negativní vliv na třepení nehtů či lámavost vlasů. Řešení problému je tedy nasnadě. Pestrá a vyvážená strava bohatá na vitamíny a minerální látky je podstatnou složkou ochrany našich nehtů a vlasů. Bohužel, ne vždy se nám daří stravovat se tak, aby našemu tělo opravdu nic nechybělo. V takovém případě přichází na řadu potravinové doplňky.

Doplňky stravy a kyselina hyaluronová

Kromě toho, že v podobě doplňků stravy můžeme přijímat přímo vitamíny minerální látky, mohou nám i další zdraví prospěšné látky, jako je například kyselina hyaluronová. Ta bude jakousi vzpruhou především pro naši kůži. Vypnutá a vitální kůže bude působit svěže a mladistvě. Kyselina hyaluronová hydratuje pokožkuzamezuje vzniku vrásek a udržuje tělo fit.

vlasy zinok

Díky tomu pak dodá lesk a svěžest i našim vlasům. Stejně tak kůže kolem našich nehtů nebude tak suchá a odlupující se. Naše vlasy jsou denně vystaveny zátěži – různému počasí i namáhání při česání, mytí, sušení apod. To vše je vysušuje. Hydratace je proto rozhodujícím faktorem podílejícím se na vzhledu našich vlasů i nehtů.

Také s přibývajícím věkem se nelze vráskám či lámavosti vlasů i nehtů vyhnout. I v tomto případě zajistí kyselina hyaluronová dostatečnou hydrataci díky své schopnosti vázat na sebe vodu. Kyselina hyaluronová udrží velké množství vody, která se postupně uvolňuje, a dokáže tak udržet tělo hydratované, což je pro organismus velmi důležité. Svěží a zdravý vzhled kůže, vlasů i nehtů je potom viditelným výsledkem.

Košík