Zvětšené balení Yucca Organic s příměsemi

Zuby patří k těm částem našeho těla, které nás dokážou opravdu hodně potrápit. Nepříjemnosti nám navíc mohou udělat mnoha různými způsoby. Jedním z nejčastějších problémů, který zuby postihuje, je jejich výrazně zvýšená citlivost. Prudká a ostrá bolest při kontaktu se studeným či naopak horkým, sladkým, kyselým apod. je nepříjemná a značí, že máme se zuby nějaký problém. Co konkrétně stojí za přespříliš citlivé zuby? A čím si od nich můžeme pomoci.

Citlivost zubů

Zvýšená citlivost zubů může být způsobena různými vlivy. Příčina zvýšené citlivosti zubů bude však ve velkém počtu případů souviset s hygienou ústní dutiny. Konzumace některých potravin totiž může podmínky v našich ústech učinit natolik vhodnými pro bakterie zubního plaku, že dojde k poškození zubů.

Mezi takovéto potraviny patří například rajčata, zralé sýry, tvrdé bonbony, které se při rozkousání lepí na zuby, kyselé okurky, které mohou díky kyselému octovému nálevu natolik porušit i zubní sklovinu, že dojde ke vzniku právě problému se zvýšenou citlivostí zubů. Všimnete si ho hned, stačí požití běžných potravin či teplého, nebo naopak velmi studeného nápoje.

Hlavním společným jmenovatelem zmíněných potravin je jejich kyselost. Právě kyselé roztoky mají spolu s metabolickými produkty bakterií zubního plaku tu moc narušit vrchní vrstvu zubní skloviny a obnažit zubní nerv.

Takovým potravinám, které obsahují příliš vysoké množství kyselých látek, by bylo samozřejmě nejlepší se vyhnout a konzumovat rizikové potraviny jen v malém množství. To se ale snadněji řekne, než udělá. Prevence je důležitá, stejně jako pestrá strava. Lákadel je ale mnoho. Je tak třeba zaměřit se na samotné zuby.

Poctivé čištění

Kromě potravin, které po celý den konzumujeme, je důležité dodržovat pitný režim (a pít ideálně neslazené nápoje) a v neposlední řadě také důslednou ústní hygienu. Na čištění zubů je vždy třeba používat vhodný zubní kartáček, který by neměl být příliš tvrdý, aby dásně neodřel. Při čištění zubů je také dobré volit kvalitní zubní pastu. A při zvýšené citlivosti zubů potom ideálně přímo zubní pastu na citlivé zuby.

Příkladem je například zubní pasta Diamond Smile. Ta je vhodným produktem pro silně citlivé zuby. Je to velice kvalitní zubní pasta, která díky svým bělícím účinkům pomáhá chránit dásně, a navíc snižuje i přecitlivělost zubů. Pomocí přírodních látek, které obsahuje, zajistí veškerý komfort pro vaše citlivé zuby.

Zubní pasta Diamond Smile totiž obsahuje směs enzymů s výtažky z rostliny Yucca shidigera, které kromě bělení rozkládají i zubní kámen. Diamond Smile samozřejmě obsahuje onu velice důležitou složku, kterou je pro zubní pasty je fluorid sodný. Ten chrání sklovinu před poškozením a tím i před vznikem problémů, jako je zvýšená citlivost zubů. Kromě toho ale tato zubní pasta obsahuje i řadu enzymů z některých druhů ovoce a tzv. saponiny. Jedná se o přírodní látky, které jsou schopné ještě lépe čistit povrch zubů, stejně jako vyživovat dásně a učinit celá naše ústa zdravějšími.

Košík

Získejte Body za Objednávku!

Ušetřete 125 Kč!

Nasbírejte 100 bodů a získejte slevu 125 Kč na svůj další nákup.